Eindelijk weer een Turks ID
Door: Jak
Blijf op de hoogte en volg Jak
31 Januari 2013 | Nederland, Leeuwarden
Gisteren nog langs mijn moeder geweest, en daar het trouwboekje en het papier dat mijn vader mij heeft aangegeven na de geboorte meegekregen.
Vandaag vroeg opgestaan om mijn Turkse ID-kaart te gaan regelen bij het Turkse Consulaat in Deventer. Eerst nog even pasfoto's gemaakt in zo'n (koud) hokje op station Deventer. En vervolgens naar het Consulaat toe.
Daar aangekomen bleek de portier alleen Turks en Engels te spreken, dus maar uitgelegd dat ik een nieuw ID wilde ophalen. Nummertje gekregen, gaan zitten en 20 minuten later was ik aan de beurt. Bij de balie had de mevrouw alleen maar mijn Nederlandse paspoort, mijn Proces Verbaal en 2 pasfoto's nodig.
Het bleek dat ik alleen contant kon betalen, dus ik maar weer naar buiten, op zoek naar een pin-automaat. Eenmaal weer binnen was het wachten geblazen. Na 45 minuten ging ik maar even checken hoelang het nog ging duren. Want ik dacht dat mijn ID al bij balie 1 lag.
Dit bleek niet het geval, iemand van het consulaat moest nog een handtekening zetten. En een kwartier later werd ik opgeroepen:
Zübeyde Ertan. Pas na de 2e keer reageerde ik. Iedereen keek verbaasd, maar ja. Nu heb ik in ieder geval mijn Turkse ID. Hierdoor heb ik geen werkvisum nodig en mag ik zo lang ik wil in Turkije blijven als ik wil en daar wonen en werken naar hartenlust.
31 Januari 2013 - 20:21
Selina Brouwer:
Wat een feest hé die Turkse cosulaten! Ze halen je de bloed onder de nagels vandaan, maar goed gelukkig heb jij je Turkse ID en ik mjn visum dus kunnen we er op af! Leuk dat ik je vanmiddag nog even zag!
Ik wens je al t goed in Daylan, maak er een super stage van! En ik ga mijn uiterste best doen om langs te komen!
xxx -
05 Februari 2013 - 00:04
Joke:
Wat is het altijd een gedoe voor je op reis gaat,Slien en ik hebben ervarring :-P maar na een turbulente
vliegreis zal je ook wel goed aangekomen zijn!!
Lekker weertje bij jullie daar :-) hier storm en koud overdag ong 5*gr en wordt weer kouder!!
Hej Jak,we hopen dat de stage een prachtige ervaring wordt en misschien zie je Selina ook nog wel en krijgt zij ook iets mee van jou stage/ervaringen,we wachten het af en blijven je volgen :-)
Succes,groetjes van Ameland,Joke & Paulus