4 lijken in de tuin
Blijf op de hoogte en volg Jak
11 Februari 2013 | Turkije, Dalyan
Vanochtend kwam er een bericht binnen dat er drie dode zeeschildpadden waren aangespoeld in de Dalyan rivier. Het stormde nogal (zoals het al dagen doet) en 3 van ons waren weg, en dus waren we nog maar met zijn 7-en. Zoals de Franse jongen zo leuk opmerkte: we zijn net de 7 dwergen van Sneeuwwitje. Hoe dan ook, ik mocht het fort bewaken, voor het geval er bezoekers zouden komen.
Een half uur later waren ze terug. In de achterbak van de pick-up lagen 4 stinkende zakken met 4 dode zeeschildpadden. We hebben de stinkende zakken in de tuin gelegd. Gelukkig wordt het vannacht heel erg koud, en zullen ze naar alle waarschijnlijkheid niet verder vergaan of erger gaan stinken.
Voor degene die weten hoe rotte beesten stinken: het leek alsof sommigen er al een aantal dagen lagen. Voor degenen die dat niet weten. Denk aan de geur van een wc die al dagen verstopt is of een Dixie op een warme koninginnedag (dan kom je enigzins in de buurt van de geur).
Morgen gaan ze de autopsie doen, en ik weet nog niet wat gaat winnen: mijn nieuwsgierigheid of mijn weerzin.
İk houd jullie op de hoogte!
Liefs,
Jak
11 Februari 2013 - 20:44
Tessel:
Wat een avontuur! Dat is echt vies zeg. Hebben jullie geen grote koelbox of iets dergelijks om ze in te bewaren?
Succes! -
Sara:
Je verhalen mogen wel langer lief, en ik lees graag de uitslag van de autopsie op de dieren.. -
12 Februari 2013 - 09:13
Jantien:
Okeej, waarom zou je in go*snaam die dingen in je achtertuin leggen?! -
12 Februari 2013 - 10:19
Heleen:
Wat bijzonder! Het lijkt me een unieke ervaring om bij een autopsie van een zeeschildpad aanwezig te zijn, maar waarschijnlijk gaat jou dit vaker overkomen in de komende maanden. Succes! -
12 Februari 2013 - 11:23
Jonnyboy:
Hey Sjakko!
Succes met alles daar! Maak er een supertijd van!
Wij willen foto's zien! WhoopwhooP! -
12 Februari 2013 - 14:28
Jak:
We hebben niet zo'n grote vriezer/koelkast, en de sappen waren al aan het lekken, en dat geeft een enorme troep. Verder is het hier winter, en overleefd het het wel om een nachtje buiten te liggen.
De autopsie was nogal interessant: eerst werd er een enorme kuil gegraven (en kwamen we nog 2 halfverteerde 'oude' schildpadden tegen), daarna werden ze stuk voor stuk er ingelegd (en stinken dat het deed). Hierna werden ze opgemeten, vastgesteld dat het mannetjes waren, en gekeken naar waarom ze dood waren. Dat was slecht bij twee van de vier te zien. De een had zijn nek gebroken (waarschijnlijk door een propeller van een boot), de ander zat helemaal in een vislijn gewikkeld.
En aan Sara: ik zal kijken of ik langere stukjes kan plaatsen! -
12 Februari 2013 - 15:40
Julia:
Hey Jakobien,
Oef, ik kan me de iets gelukkig niet voor stellen. Dus ik heb nu al medeleiden met je, aan gezien ze in de tuin lagen. Spannend zo'n autopsie! Ik ben benieuwd maar je volgende verhaal.
Groetjes Julia -
12 Februari 2013 - 16:50
Janita Janssen:
Lieve Jakobien, ik vind het maar wat spannend!!
Ik was nogal geraakt door die schildpad met lucht onder zijn schild, zo zielig!!
En hoe gaat het los van de lijken in de tuin met jou daar?
Je zult sara wel missen! Kan me dat zo voorstellen, maar ze is wel erg hard aan het werk!
En drukt natuurlijk vier keer op de knop omdat ze graag nog veel meer wil horen zodat
ze een beetje verbinding met je voelt.Is het internet bij jullie al hersteld?
Blijf schrijven, ik vind het spannend veel liefs van janita -
12 Februari 2013 - 18:13
Henriette:
De sappen waren al aan het lekken ..............................? De autopsie was nogal interessant............................? Geef mij een teiltje SVP! Ik vind het al lastig een papiertje van de stoep op te rapen (wat ik overigens toch doe! En daarna moet ik bijna kokhalsen).
Maar goed: prachtige foto's van Iztuzu Beach in Dalyan. En je bedje ziet er heel lief uit, met alle foto's van ons thuis. Ik herken iedereen, zo voel je je hopelijk niet alleen! -
15 Februari 2013 - 18:51
Selina Brouwer:
Ej Jak! Volgens mij heb je het daar goed naar je zin, hopen dat t snel wat beter weer word hier in Tukije! Hier in Istanbul stormt het verschrikkelijk...
Interessant zoon autopsie van een zeeschilpad!!
Ik hoop dat ik in het voorjaar langs kan komen, ben wel gebieuwd hoe het daar is!!
Heel veel succes!! xx